< Zpět do archivu

Degustační večer Kanada & USA 24.listopadu

Vážení a drazí hosté Hotelu Mádr & Restaurace U všech kukaček!

Dovolujeme si Vás pozvat na další z našich pravidelných měsíčních degustačních večerů zaměřených na kuchyně a vína méně známých oblastí světa. Po loňské sezóně, kdy jsme společně procestovali postupně Arménii, Gruzii, Libanon, Izrael, Řecko, Kypr, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko, Švýcarsko a Lichtenštejnsko a po říjnovém zaměřeném na souostroví Malta navštívíme v sobotu 24. listopadu v 19h Kanadu a Spojené státy.

Americká a kanadská kuchyně – to opravdu není jen hamburger a hovězí steak. Zejména frankofonní oblasti Kanady a severovýchod USA při pobřeží Atlantského oceánu jsou pod vlivem evropské, hlavně francouzské kuchyně. Nabídneme Vám typickou polévku z těchto krajů – clam chowder; protože budeme krátce po Halloweenu a před Dnem díkůvzdání, nebude na stole chybět dýňový koláč (jak jinak než s javorovým sirupem) a krůta. Milovníci kovbojek si jistě vybaví, jak se po amerických prériích kromě Siouxů v minulosti proháněla stáda bizonů – jako hlavní chod tedy budeme podávat steak z bizona.

Spojené státy jsou již dnes jednou ze světových mocností producentů vína. Většina vína se pěstuje v Kalifornii a místa jako Nappa Valley jsou celosvětově proslavena. My však, jak už to u nás bývá zvykem, Vám představíme vína pěstovaná v méně věhlasných krajích, a sice severně od Kalifornie, ve státech Oregon a Washington.

Kanada, byť země, kterou si představujeme jako lesnatou, hornatou, dosti studenou, případně jako obilnici Severní Ameriky, si své místo na slunci z hlediska produkce vína také postupně vydobývá. My Vám nabídneme vína od Niagarských vodopádů a dvě u nás neznámé odrůdy – Reif Vidal a Baco Noir. A s ohledem na klimatické podmínky Kanady na závěr budeme schopni představit i ledové, netypicky červené víno z odrůdy Cabernet Franc.

Stále jsme Vás nepřesvědčili, že stojí za to strávit tento večer s námi? Jednotlivé degustační chody vždy jako obvykle osobně představí šéfkuchař, tentokrát pan Bohoš, a someliérem prezentovaná vína budou doprovázena diapozitivy s obrázky hroznů, vinic, map a krajiny... Máte se tedy určitě na co těšit!

A tak neváhejte a přijďte k nám užít si zajímavé kulinářské zážitky a špičková vína v příjemné společnosti a prostředí restaurace U všech kukaček!

Rádi bychom připomněli, že účast na tomto degustačním večeru je možná pouze po předchozí rezervaci. Nejlépe u personálu v restauraci, na recepci hotelu nebo mailem na adrese info@hotelmadr.cz případně telefonicky na čísle 722 908 202. Celý večer začíná již v 19:00h a cena celého pětichodového menu i s degustační sklenkou vína ke každému chodu 950,- Kč.

Na setkání se moc těší,

Eva a Petr Větrovských a celý team Restaurace U všech kukaček

DEGUSTAČNÍ MENU – 24. listopadu od 19h KANADA & USA

Chefs: Tereza Čorbová & Bohuslav Rott

Aperitiv:

Reif Vidal (Kanada)

Studený předkrm:

Trhané krůtí maso se salátkem Coleslaw

Niagara Sauvignon Blanc (Kanada)

Teplý předkrm:

Mušle svatého Jakuba se šafránovým rizotem

Three Rivers Cabernet Sauvignon 2013, Columbia Valley, Washington (USA)

Polévka:

Clam chowder

Old Vines Baco (Baco Noir) 2016, Ontario (Kanada)

Hlavní chod:

Steak z bizona s bramborovou kaší, podávaný s redukcí z výpeku a bylinek

The Four Graces (Pinot Noir) 2014, Oregon (USA)

Dezert:

Dýňový cheescake s javorovým sirupem a korpusem z medových perníčků

Dan Aykroyd Cabernet Franc Icewine 2007 (Canada)

< Zpět do archivu